ЈАЗИЧНИ КУРСЕВИ ЗА СТУДЕНТИ

header

  • ЈАЗИЧНИ КУРСЕВИ ЗА СТУДЕНТИ НА КОНТЕКСТ
  • ЈАЗИЧНИ КУРСЕВИ ЗА СТУДЕНТИ КОИ НЕ КОРИСТАТ УСЛУГИ НА КОНТЕКСТ

Контекст нуди јазични курсеви по германски јазик за студенти кои планираат работно да го поминат летото во Германија.

За таа цел постојат следните опции:

  • Курсеви за студенти кои користат услуги на Контекст
  • Курсеви за студенти кои не користат услуги на Контекст

Целта на овие курсеви е да ве оспособиме за работа во Германија, да ја совладате основната терминологија за да можете непречено да ги извршувате работните должности, без потешкотии да се пријавите во сите легални институции во градот каде ќе престојувате и уште многу други вештини кои ќе ви го олеснат престојот.

Разликата помеѓу курсевите кои ги нудат останатите училишта и Контекст е тоа што покрај поставувањето на стабилна јазична основа, понатаму ќе ве оспособиме и за престојот во Германија. Ќе научите од врвни професионалци што очекува еден германец - работодавец од вас, како треба да се однесувате на работа, која терминологија се користи на вашето работно место  и наместо да научите само како се вика креда, табла, молив вие ќе ги научите сите поими за работа во ресторани со брза храна, хотели, кафулиња, фирми за чистење, фабрики итн.

© 2014 Kontext. Сите права се задржани.

Дизајнирано од Cube Systems .